Виставка світлин нацгвардійця Віталія Марківа триває у Лисецькій територіальній громаді

Культура Новини 20 липня 2021

В стінах Лисецького ліцею проходить фотовиставка з 60 фото з побратимами та родиною нацгвардійця Віталія Марківа, учасника ATO, якого італійська Феміда намагалась заґратувати на 24 роки за хибним звинуваченням у вбивстві італійського журналіста та його супроводжувача-росіянина. Віталій понад три роки перебування в італійській в’язниці та доводив свою невинуватість. За цим процесом пильно стежили не тільки в Україні та Італії, а також у Росії. Наш північний сусід наполягав на винуватості захисника України, хоча всі докази не мали ніякого під собою підґрунтя.

На виставку можуть завітати усі охочі: військові, працівники поліції, мешканці Лисецької громади. Експозиція мандрує українськими містами вже майже чотири місяці, далі виставка продовжить роботу в інших містах Західної України.

Нагадаємо, Віталій Марків служив у батальйоні оперативного призначення імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Боронив Україну під Слов’янськом i був затриманий в Італії у червні 2017-го, коли він приїхав провідати родичів. Його звинуватили у вбивстві італійського фоторепортера та його російського перекладача. Ті загинули у травні 2014-го року на Донеччині а результаті мінометного обстрілу. У 2019-му Марківа засудили до 24-x років ув’язнення. У листопаді 2020-го апеляційний суд Мілана його виправдав.