«Скажи «НІ!» сучасному рабству»

Культура Новини 23 липня 2021

«Скажи «НІ!» сучасному рабству»: 

 

інформативна книжкова виставка до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми


Торгівля людьми є порушенням прав людини, становить
загрозу гідності та недоторканності конкретної людини і
може стати причиною рабського становища жертв такої
торгівлі.
(Витяг з преамбули до Конвенції Ради Європи 

про боротьбу з торгівлею людьми)

 

Торгівля людьми є однією з головних проблем, як в Європі, так і в Україні. Щороку збільшується кількість людей, які стають її жертвами. 

З метою привернути увагу громадськості до цієї теми, в Лисецькій бібліотеці 20 липня розгорнуто інформаційну книжкову виставку «Скажи «НІ!» сучасному рабству» та проведено заняття з дітьми з обмеженими можливостями “Ні - торгівлі людьми”


Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.


Способи втягнення людей у цей процес– це використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи. Тож відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми дає можливість ще раз нагадати усім про актуальність цієї проблеми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.


Відвідавши книжкову експозицію, кожен отримав можливість ознайомитися з правовими нормами українського та європейського законодавства із протидії торгівлі людьми, соціологічними дослідженнями, статтями з наукових збірників та періодичних видань.