РОЗКОЛЯДА В ЛИСЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ: ОБ'ЄДНАННЯ ТАЛАНТІВ І ДУХОВНА СПІЛЬНІСТЬ

Культура Новини 16 січня 2024
14 січня 2024 року в будинку культури села Старий Лисець відбулася Розколяда, що об'єднала Лисецьку громаду в святковій атмосфері. 
Розпочався вечір звітом селищного голови Анатолія Лущака. У своєму виступі він розказав про досягнення виконавчого комітету протягом 2023 року, поділився планами на майбутнє та відзначив спільні досягнення, завдяки яким громада стає ще сильнішою та об'єднанішою.
 Піснею «Молитва на Різдво» у виконанні Марії Говзан і Василя Гарбуза та зворушливими словами учениці Старолисецького ліцею, дочки нашого захисника, Катерини Бойкорозпочалося дійство Розколяди. Спільною хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять жителів громади, які віддали свої життя заради миру та незалежності України. Отець Іван Бойко божим словом освятив захід. 
У програмі виступили колективи «Відлуння майбутнього» керівник Тетяна Федоришин, вихованці дитячого садка "Малятко", танцювальний колектив учнів Старолисецького ліцею (керівник Євгенія Калин), фольклорний колектив "Родина" та вокальний колектив «Ексклюзив» (керівник Василь Гарбуз), хор церкви "Воздвиження Чесного Хреста Господнього" (регент Ігор Курій), Хор храму Пресвятої Богородиці та Йосифа обручника (регент Василь Гарбуз), Хор церкви Воздвиження Чесного Хреста Господнього «Сяйво» (регент Марія Говзан), ансамбль вчителів Старолисецького ліцею (керівник Василь Гарбуз), учні та вчителі Лисецької дитячої школи мистецтв, колядники із села Стебник під керівництвом художнього керівника Романа Мантуляка, Маланка та  Вертеп у виконанні учнів Старолисецького ліцею, вокалістки Луцик Злата, Тетяна Говзан, Христина Шаламай, Софія Клим’юк, Говзан Ангеліна, Волосянко Вікторія, Окунь Єва, Мар’яна Удуд.
Селищний голова висловив подяку всім учасникам за те, що вони своїм талантом та ентузіазмом зберігають  та розвивають культурну спадщину Лисецької громади.
На закінчення дійства всі учасники та гості об'єднали свої голоси та серця в коляді "Нова радість стала", визначивши той особливий момент, коли таланти громади та духовні цінності переплітаються в неповторному звучанні, створюючи унікальну гармонію. Розколяда 2024 залишиться в пам'яті громади як світлі і вражаючі спогади про об'єднання та теплоту різдвяних свят.

Відео події можна переглянути на YouTube-каналі Лисецької громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=fi3BcQzgg2U&t=129s.