НА ПАТРІОТИЧНОМУ ПІДНЕСЕННІ З ВІРОЮ В МАЙБУТНЮ ПЕРЕМОГУ!

Культура Новини 7 листопада 2023
В нашій громаді концертна частина мистецько-патріотичної акції «Незламна мужність поколінь», зініційованої управлінням культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації задля творчої консолідації громад Івано-Франківської області, прославлення героїчної історії нашого народу, його духовної спадщини, культури, національних традицій, вшанування воїнів Збройних сил України та полеглих героїв, пройшла на великому патріотичному піднесенні та з вірою в майбутню Перемогу! Бо зі сцени будинку культури села Старий Лисець, яку естетично оформили українськими вишиваними рушниками та різнобарвними осінніми хризантемами працівники Старолисецького закладу дошкільної освіти «Малятко» під керівництвом Надії Прокоп, учасники художньої самодіяльності Стебника, Лисця та Старого Лисця патріотичною піснею підбадьорювали краян, які є частиною великого українського народу, що другий рік мужньо протистоїть загарбнику. В той час у фоє школярі Старолисецького ліцею зорганізували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. В такий спосіб кожен своєю згуртованістю та єдністю робить свій внесок у нашу спільну перемогу. 
«Україна молиться, Україна бореться, Україна з Божою поміччю переможе! – запевнили у своїх промовах священнослужителі отець Іван Бойко з церкви Святого Миколая УГКЦ та отець Іван Шевчук із церкви Собору Пресвятої Діви Марії та Йосифа Обручника УГКЦ. – Кожен, чим може докладається до нашої Перемоги. А відтак просімо в Бога, щоби наша Україна була єдина, нероздільна, щоби ми були вільними».
Власне про волю, самостійність, споконвічну боротьбу нашого народу за самобутність та незалежність, патріотичний запал були пісенні композиції Соломії Волосянко, вихованців Старолисецького ЗДО «Малятко», Вікторії Гуменяк, Мар’яни Удуд, Ангеліни Говзан, Вікторії Волосянко, Тетяни Говзан, Тетяни Федоришин, Вероніки Грабельної, Ірини Черниш, колективу «Стебничанка» під керівництвом Романа Мантуляка, фольклорного колективу «Родина» та колективу «Ексклюзив» будинку культури села Старий Лисець під керівництвом Василя Гарбуза, дитячого ансамблю «Відлуння майбутнього» під керівництвом Тетяни Федоришин, ансамблю бандуристів та колективу викладачів Лисецької дитячої школи мистецтв, музична композиція у виконанні викладача Лисецької дитячої школи мистецтв Романа Бабія, котрий з перших днів війни він пішов захищати нашу державу у складі Президентської бригади імені Богдана Хмельницького. 
Дякуючи старолисецьким педагогам, ліцеїстам та їх батькам за активну участь у благодійному ярмарку, а учасникам художньої самодіяльності Стебника, Лисця та Старого Лисця за патріотичну мистецьку частину, голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак підмітив, що дуже великими жертвами та втратами дається наша державність, але ми не припиняємо боротьбу і продовжуємо допомагати нашим Збройним силам України. Попри постійну допомогу місцевого бюджету (цьогоріч це майже 10 мільйонів гривень), в громаді оголосили збір коштів на спецавтомобіль для захисників. Свій одноденний заробіток передали освітяни, працівники виконавчого апарату та структурних підрозділів селищної ради. А це майже 200 тисяч гривень. І автомобіль на цьому тижні буде переданий захисникам».
Щирі вітання від обласного управління культури, національностей та релігій усім організаторам та учасникам акції «Незламна мужність поколінь» переказав керівник інформаційного відділу Івано-Франківського обласного центру культури та  туризму Прикарпаття Богдан Кучер: «Впродовж року відвідуючи такі заходи радієш, коли в залі юнь та молодь, але прикро, коли дитинка зі сцени співає не про квіти, улюблену землю, а благає тата зупинити війну. Хотів би ми щирими оплесками зааплодували тим, хто на передовій та боронить країну, бо, якщо вони там, то ми є тут».


Відео події на офіційному YouTube-каналі Лисецької громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=265eKQFLvcY.