СТЕБНИЧАНИ ДІЙСТВОМ РОЗКОЛЯДИ ЗАВЕРШИЛИ РІЗДВЯНІ СВЯТА ТА ПІДСУМУВАЛИ БЛАГОДІЙНУ АКЦІЮ НА ПІДТРИМКУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Культура Новини 10 січня 2024
У релігійне свято Собору Івана Предтечі мешканці села Стебник Лисецької територіальної громади у церквах Різдва Пречистої Діви Марії УГКЦ та Різдва Пресвятої Діви Марії ПЦУ колядками та віншуваннями прославили Різдво Христове. У сакральних спорудах для парафіян та гостей учасниці вокального жіночого колективу «Стебничанка» під орудою Романа Мантуляка заколядували «Ясна зоря всьому світу засвітила», «До шопи», «Пречиста Діва сина родила», «Ой із-за гори, із-за долини», «Бог ся рождає». Щирою колядою «У Вифлеємі радість стала» привітали всіх із народженням Божого Сина Софія Середюк та Богдан Безручко. Повіншувала присутніх староста села Стебник Ірина Портецька.  
У цей складний для нашої країни час, коли підступний ворог намагається позбавити національної самоідентичності, стебничани продемонстрували, що українці не лише свято бережуть та цінують те, що дісталося нам у спадок від наших предків, а й примножуючи християнські традиції та народні звичаї підтримують наших захисників. У час різдвяних свят приймаючи в своїх оселях гурт колядників, своїми фінансовими пожертвами здійснили благородну справу на підтримку захисників. Завдяки щедрості жителів села, парафіян та жертводавців місцевих храмів, вихідців Стебника, які перебувають за кордоном, вдалося зібрати 88 000 гривень, 150 євро та 150 доларів США, які спрямують на допомогу Збройним силам України. Разом ми – сила!

Відео події можна переглянути на YouTube-каналі Лисецької громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ra7vGzj0jSk.