ЗНОВУ У ЗОНІ “ЧЕРВОНОГО” РІВНЯ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Новини 26 січня 2022

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 00:00 год. понеділка 24 січня 2022 р. на території Івано-Франківської області встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки та запроваджуються відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи, у зв’язку з різким зростанням захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19,спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У ЗОНІ “ЧЕРВОНОГО” РІВНЯ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

перебування на територіях загального користування без засобів індивідуального захисту;

робота закладів громадського харчування, окрім адресного доставлення і замовлень на виніс;

робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;

робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів ліцеїв і гімназій;

робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних змагань і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників;

робота підвісних канатних доріг.

Чинні обмеження “червоного” рівня не будуть застосовуватися, якщо всі працівники (відвідувачі) перелічених закладів, організатори та учасники масових заходів матимуть “зелений” COVID-сертифікат.

 Похід у державні органи, які щоденно обслуговують громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Тому державні органи та інші надавачі послуг рекомендують без нагальної потреби не звертатися до державних органів на особистий прийом.

Через значне погіршення епідемічної ситуації та стрімке зростання показника захворюваності на коронавірус серед населення Лисецької територіальної громади, наголошуємо на необхідності обов’язкового дотримання усіх протиепідемічних заходів, санітарно-гігієнічних норм та правил, щоб не допустити поширення небезпечного захворювання.

Основними профілактичними засобами захисту від коронавірусу є вакцинація, носіння чистої маски та систематичне дотримання правил особистої та загальної гігієни (миття, дезінфекція рук).