ЗАСТУПНИК ЛИСЕЦЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ РАЗОМ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРИКАРПАТСЬКИХ ГРОМАД ПЕРЕЙМАВ ДОСВІД ПРОТИДІЇ ВИКЛИКАМ ВІЙНИ У СВОЇХ КОЛЕГ ІЗ БУКОВИНИ

Новини 30 вересня 2023
26 вересня на Буковині стартував візит з обміну досвідом «Інструменти формування стійкості громад в протидії викликам, пов’язаним з війною», організований Програмою Європейського Союзу «U-LEAD з Європою» для територіальних громад Львівщини та Івано-Франківщини.
Від Прикарпаття у навчальній поїздці взяли участь представники Рогатинської, Старобогородчанської, Лисецької, Вигодської, Рожнівської, Городенківської, Долинської та Заболотівської територіальних громад. Для заступника Лисецького селищного голови Івано Говери дана поїздка стала не лише пізнавальною, але й корисною, оскільки учасники візиту відвідали Новоселицьку територіальну громаду, де голова Марія Нікорич презентувала практики міжнародного муніципального партнерства та участі в програмах транскордонної співпраці. Знаково, що проєктний підхід у громаді впроваджений у діяльність більшості підрозділів органу місцевого самоврядування. Імплементуючою структурою для багатьох проєктів громади виступає ГО “Новоселицька агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці”.
Представники громад побачили впровадження цього підходу в секторальних напрямках. Місцева добровільна рятувальна команда - успішний результат проєкту транскордонного співробітництва в рамках Програми «Румунія–Україна 2014-2020».
«Музей двох імперій» у місцевому ліцеї №2 створений в рамках проєкту Єврорегіону «Карпати-Україна». Майстерня з дерево- та металообробки є результатом проєкту «Об’єднання громад задля сталого економічного зростання ConCom4EG».
Цікавою і корисною практикою для гостей стали відвідини Соціального хабу Новоселицької громади, де працюють з ВПО та співпрацюють з міжнародними організаціями задля їх підтримки.
У наступні дні навчальної поїздки представники громад Прикарпаття та Львівщини ще відвідали Новоселицьку, Вижницьку та Хотинську територіальні громади, бо такі поїздки дозволяють наочно побачити успішні практики органів місцевого самоврядування та вивчити їхній досвід задля подальшого розвитку громад та відновлення України.