ЗАКЛЮЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОЄКТУ "ОБЛАШТУВАННЯ ПРИЯЗНОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ ВНУТРІШНЬОПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ"

15 березня 2023 р. в нововідкритому паліативному відділенні комунального некомерційного  підприємства «Лисецька лікарня» відбулась   заключна конференція проєкту «Облаштування приязного простору для внутрішньо переміщених осіб»,  який впроваджується ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» за фінансової підтримки Карпатського фонду та Fondation de France у рамках Проєкту підтримки надання сталих соціальних послуг для внутрішньопереміщених осіб в Західній Україні. Партнером проєкту виступила  також  Лисецька селищна рада, яка забезпечила співфінансування. 
З привітальним словом до учасників конференції звернувся заступник Лисецького селищного голови Іван Говера, який поділився з присутніми досвідом із діяльності громади та її співпраці з громадським сектором і меценатами щодо вирішення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб. 
Голова громадської організації «Агенція розвитку громад Богородчанського району» Тарас Рашкевич представив досягнуті  результати проєкту «Облаштування приязного простору для внутрішньо переміщених осіб», а саме, придбано та створено: нержавіючі набори посуду для харчування (20 шт.); візки для перевезення їжі (2 шт.); постільної білизни (20 шт.); подушки (20 шт); ковдри зимові (20 шт.); халати (жіночі – 26 шт.); піжами (чоловічі – 14 шт.); телевізори (10 шт.); електричні плити з духовкою (2 шт.); проведено 2 конференції за участю більше 90 осіб; випущено 1 інформаційний ролик про проект на ОТБ «Галичина»; надруковано та розповсюджено інформаційний буклет проєкта тиражем 1000 примірників; створено комфортні умови для 84 паліативних хворих (32 стаціонарно та 52 амбулаторно) ВПО, які проживають в Лисецькій громаді; зменшено мінімум на 15 % споживання електроенергії при приготуванні їжі для внутрішньо переміщених осіб; створено 1 приязний простір для ВПО. Крім цього, були окреслені шляхи життєдіяльності проекту після його завершення.