ЗАГИБЛОГО НА ВІЙНІ ЖИТЕЛЯ ЛИСЦЯ ЮРІЯ ЧИЖОВА ПОСМЕРТНО ВІДЗНАЧЕНО МЕДАЛЛЮ «ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД ПРИКАРПАТТЯМ»

Новини 28 січня 2023
Посмертну нагороду сина, що виконуючи військовий обов’язок з честю загинув на полі бою 19 березня 2022 року, отримала 28 січня 2023 року в Меморіальному сквері Івано-Франківська мати військовослужбовця пані Ірина. 
Того дня керівники краю та міста, громадськість зібралися, щоби вшанувати пам'ять загиблих у московсько-українській війні та напередодні 29 січня - Дня Героїв Крут – згадати героїчний подвиг нашої студентської молоді, котра 105 років тому так само, як сучасні звитяжці, мужньо та жертовно віддала свої життя у бою за те, щоби була соборна самостійна Україна. 
У пам'ять про Героїв усіх часів та поколінь у меморіальному сквері пролунав Дзвін пам’яті. А після поминальної панахиди до стели пам’яті присутні поклали заупокійні свічки. 
Довідково: Народився Юрій Володимирович Чижов 8 грудня 1976 року в селищі Лисець. З 1984 по 1994 рік навчався у Лисецькій ЗОШ І-ІІІ ст. Вищу освіту здобув після закінчення навчання на фізико-математичному факультеті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Трудову діяльність пов’язав із обраним фахом: працював у комп’ютерній сфері, працевлаштований був у фірмі з ремонту та продажу комп’ютерної техніки. Був консультантом Богородчанського районного суду. Учасник Революції Гідності, що з 2013 року перебував у лавах Богородчанського районного реєстрового козацького товариства імені Івана Виговського. З перших днів російського вторгнення Юрій, як доброволець, не вагаючись став в обороні країни. Указом Президента України Володимира Зеленського наприкінці 2022 року посмертно нагороджений медаллю «За заслуги» ІІІ ступеня.