ЗАГИБЛІ НА ВІЙНІ РОМАН ДУБІНСЬКИЙ ТА ЮРІЙ КАЙГОРОДОВ ПОСМЕРТНО НАГОРОДЖЕНІ ОРДЕНАМИ «ЗА МУЖНІСТЬ»

Новини 30 грудня 2023
Дзвін пам’яті, що пролунав 29 грудня у меморіальному сквері Івано-Франківська, об’єднав у щирій молитві за кожного нашого краянина, що віддав своє життя за незалежність та територіальну цілісність України, представників обласної державної адміністрації та обласної ради, громадських організацій, духовенство та родин військовослужбовців. 
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України чимало краян відзначені державними та обласними нагородами. В цей день державні нагороди – ордени «За мужність» ІІІ ступеня очільниця обласної державної адміністрації Світлана Онищук передала матерям полеглих на війні військовослужбовців Романа Дубінського із Лисця та Юрія Кайгородова зі Стебника. 
ДУБІНСЬКИЙ Роман Васильович народився 1 грудня 2002 року в селищі Лисець. Атестат про середню освіту отримав у 2020 році після закінчення Лисецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Навчався у Івано-Франківському вищому професійному училищі сервісного обслуговування техніки, де у 2021 році здобув фах майстра V розряду з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобілів. 6 жовтня 2021 року призваний до Збройних Сил України. Життя 20-річного військовослужбовця Збройних сил України обірвалося 25 лютого під час оборони Києва. Указом Президента від 12 вересня 2023 року Роман Дубінський нагороджений (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня.  
КАЙГОРОДОВ Юрій Володимирович народився 3 травня 1993 року в селі Стебник. Навчався в Стебницькій школі з 2000 до 2009 року, згодом - в Богородчанському професійному будівельному ліцеї. З вересня 2012 року по жовтень 2013 року працював підсобним робітником в Лисецькій центральній районній лікарні. З листопада 2015 року прийнятий на посаду електромонтера з експлуатації з суміщенням водія в ПАТ «Лисецький РЕМ», де і працював до серпня 2022 року, поки не був призваний на службу по мобілізації. Життя 30-річного солдата десантно-штурмової бригади обірвалося 20 травня 2023 року після важкого поранення, отриманого при виконанні бойового завдання поблизу села Іванівське Донецької області. Указом Президента від 18 липня 2023 року Юрія Кайгородова посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 
Герої не помирають! Пам’ять про мужніх оборонців рідної землі буде у наших серцях. 
Слава нашим захисникам! Слава Україні!