ЗАДЛЯ ДОПОМОГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

Новини 12 липня 2022
Лисецька селищна рада уклала меморандум про співпрацю та партнерство із «Благодійний фонд «Наш Сокіл» та «Благодійний фонд «Восток-SОS»». Підписи під документом поставив селищний голова Лисецької громади Анатолій Лущак та довірені особи та представниці зазначених благодійних організацій.  
На думку очільника громади, що за час російсько-української війни прийняла понад вісім сотень переселенців, і зараз стала прихистком для літніх людей та родин, що втратили свої домівки, така синергія органу місцевого самоврядування та волонтерських організацій допоможе покращити становище внутрішньо переміщених осіб через реалізацію програм та проєктів у сфері соціального захисту. 
«Наше конструктивне співробітництво насамперед ставить за мету вирішення житлових потреб ВПО, бо наразі вони знайшли тимчасовий прихисток у навчальних та лікувальному закладах громади, — запевняє Анатолій Лущак. — Селищна рада для постійного проживання внутрішньо переміщених осіб пропонуватиме житлове чи нежитлове приміщення, що перебуває у комунальній власності, а вже волонтерські організації та фонди зроблять їх придатними для проживання. Тим паче, що наші підписанти мають великий досвід у цьому напрямку та успішно реалізовують проєкти «Дача в Карпатах», «Турбаза», «Терцентри», відтак сподіваємося на результативну співпрацю  в межах Лисецької громади».