З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!

Новини 25 серпня 2022
Ранок 24 серпня в населених пунктах Лисецької територіальної громади розпочався молебнями за мир і спокій в Україні та панахидами за полеглими в російсько-українській війні жителями громади: Романом Дубинським, Юрієм Чижовим, Миколою Волосянком та нашими співвітчизниками. 
В селищі Лисець релігійна громада церкви Воздвиження Чесного Хреста зібралася на богослужіння, яке очолив отець Федір. 
Панахиду за українцями, полеглими за вільне життя та українську державність, священнослужителі церкви Святого Миколая та церкви Собору Пресвятої Діви Марії та Йосифа Обручника отці Іван та Іван відправили у Старому Лисці поруч із символічною могилою борцям за волю України.
Релігійна громада церкви Різдва Пресвятої Богородиці та церкви Рождества Пресвятої Богородиці села Стебник провела спільний молебень, який очолили отці Василь та Ігор. 
Учасники художньої самодіяльності цих населених пунктів та представники молодого покоління доповнили віча виступами та мистецькою програмою.
У 31-у річницю відновлення незалежності Україна вкотре в своїй історії відстоює свою самостійність та суверенність, упродовж шести місяців демонструючи світові національну мегасилу спротиву агресору. Урочисте віче на центральній площі селища Лисець розпочали зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті тих, віддав своє життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ, та спільної молитви разом зі священнослужителями церкви Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ отцем Федором Бойком та настоятелем римо-католицької парафії Успіння Пресвятої Діви Марії о. Андрієм Ремінцем. Бо, як зауважує парох Лисця отець Федір, якщо ми не промовлятимемо молитви, то ворог бути нищити все: заклади освіти, дитсадки, лікарні, той ворог бути нищити нашу націю, адже в єдності — сила народу. Таку єдність щодень демонструє наша громада, що зібрала у цей день на площі усіх патріотів, котрі щоденною працею в тилах та борнею на передовій наближають таку очікувану перемогу. Відтак, коли над площею здіймався наш прапор, так славно та велично з їх уст звучав наш український славень «Ще не вмерла Україна». 
З подяки нашим Збройним Силам та Національній Гвардії України розпочав свою промову керівник громади Анатолій Лущак, наголосивши на тому, що Лисецька громада гордиться тісною співпрацею із військовослужбовцями, нацгвардійцями та теооборонівцями. Особисто подякував кожному підприємцю та кожному жителю громади за допомогу нацгварційцям командир в/ч 3071 НГУ Андрій Махобей, вручивши очільникові громади подяку. За підтримку та допомогу військовослужбовцям доніс слова подяки жителям, керівництву та депутатському корпусу громади заступник начальника штабу з мобілізаційної роботи військової частини А7127 майора Андрій Вовчук.
Вшанували 24 серпня жителів громади Романа Дубінського, Юрія Чижова та Миколу Волосянка, які поклали свої життя, відстоюючи незалежність держави у 2022 році. Розпорядженням голови родини загиблих отримали по п’ять тисяч матеріальної допомоги. 
Урочисте зібрання заочно привітало із заслуженою нагородою місцевого медика Галину Черниш, яка зараз несе службу на медичному фронті у гарячих точках. За активну волонтерську діяльність, допомогу Збройним Силам України, організацію залучення міжнародної гуманітарної допомоги Галина Миколаївна відзначена медаллю «Доблесть Прикарпаття».
Виконання Тетяною Федоришин, Анастасією Ткачук та учасницями ансамблю викладачів Лисецької дитячої музичної школи патріотичних та народних пісень — свідчення незламності сили та патріотичного духу української нації, що шостий місяць боронить свою землю.


Відео події можна переглянути за посиланням:  https://youtu.be/w_r6ftLqYh8