ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Новини 24 листопада 2023
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Про це упродовж навчального тижня розповідали педагоги в освітніх закладах громади, вихователі в закладах дошкільної освіти, про трагічні події Голодоморів вели мову школярі ліцеїв та гімназії під час тематичних уроків, історичних годин.  
У цей день українці моляться та запалюють свічки біля пам’ятників та на підвіконнях у власних оселях. Ці вогники символізують особисту скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників та одночасно віру в те, що подібне ніколи і ніде не повториться. 
Шановна громадо, долучімся 25 листопада о 16.00 до загальнонаціональної хвилини мовчання та запалімо свічки. Згадаймо про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів!