ВОГНЕБОРЦІ МІСЦЕВОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗМАГАЛИСЯ У КУБКУ СВЯТОГО ФЛОРІАНА

Новини 18 вересня 2023
Вже другий рік поспіль Головне Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до професійного свята проводить обласні змагання серед підрозділів місцевих пожежних охорон та добровільних пожежних формувань “Кубок святого Флоріана”. Для одних та інших це прекрасна можливість удосконалити професійні навички та підвищити рівень фізичної підготовки. Зі створених 36 підрозділів МПО та 15 ДПФ Івано-Франківщини цьогоріч скористалися такою нагодою 13 команд. Відрадно, що вдруге беруть участь у Кубку святого Флоріана працівники комунального закладу “Місцева пожежна охорона Лисецької селищної ради”. Разом зі старолисецькими вогнеборцями у цей день був голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, адже створена у 2007 році Старолисецька місцева пожежна охорона стала значною підмогою професійним рятувальникам, і 16-ий рік поспіль виїжджаючи на виклики, наші вогнеборці рятують майно та життя не тільки жителів Лисецької громади, а й сусідніх територіальних громад. 
Очільник громади став учасником наради, де керівникам громад Прикарпаття надані методичні рекомендації по створенню добровільних пожежних команд в умовах воєнного часу, а також представлено громадську організацію «Добровільні пожежні-рятувальники Івано-Франківщини». В цей день рятувальники підписали Меморандум про партнерство та взаємодію між Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області та Івано-Франківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, який надасть можливість забезпечити належну взаємодію та координацію діяльності двох підрозділів, що надзвичайно важливо, зокрема в умовах війни.
Рятувальники МПО Лисецької громади Богдан Дем’янів, Іван Гаргат, Василь Шнайдер, Дмитро Сікора, Степан Йосипів під час “Пожежної естафети” та “Оперативного розгортання” продемонстрували професійні навички у розгортанні рукавних ліній по дистанції від пожежної мотопомпи за допомогою ручних пожежних стволів та фізичну підготовку у подоланні паркана, переміщенні манекена, вправлянні з молотом, гасінні вогнища. За результатами естафет та конкурсів посіли восьме місце. 
У цьогорічному Кубку святого Флоріана перемогла місцева пожежна команда села Олеша. Друге місце посіли рятувальники зі села Прокурава. Третє місце виборола місцева пожежна команда з Поляниці. Грамоти, сувеніри медалі та спеціальне обладнання повезли учасники змагань у кожен, навіть найвіддаленіший куточок Прикарпаття. А найцінніше, що всі учасники добровільних пожежних формувань області змогли обмінятися досвідом та вдосконалити свої професійні якості.

Відео події на YouTube-каналі Лисецької громади: https://www.youtube.com/watch?v=85x7WHfYv4E.