ВЛАДА - ГРОМАДА: ДІАЛОГ РОЗПОЧАТО

Новини 16 серпня 2021

Проблемні питанння, з якими стикаються територіальні громади краю, а також налагодження тісної взаємодії між різними органами влади стали основною метою засідання круглого столу "Відкритий діалог між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування", зініційованого новопризначеною очільницею Прикарпаття Світланою Онищук.

"Цілком очевидно, що нам потрібно комунікувати, радитися, і тільки так вирішувати проблеми. Ми побачили, що депутати Верховної Ради України, очільники Прикарпаття, голови районних державних адміністрацій та територіальних громад Прикарпаття розпочали новий формат співпраці, - запевнив учасник зібрання - Лисецький селищний голова Анатолій Лущак.  

-  Хочу підмітити, що для нашої громади одним з найболючіших є – дороги місцевого значення, друге – розприділення коштів ДФРР. Ще одне питання, яке потребує вирішення, це розчистка русел річок, - додав у інтерв'ю місцевим засобом масової інформації очільник Лисецької ТГ". 

Під час декількагодинного діалогу обговорено проведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах місцевого значення, раціонального використання та охорони природних ресурсів, налагодження співпраці з ветеранами Операції об’єднаних сил і родинами загиблих, взаємодію тергромад із податковими органами.

Йшлося також про наповнення бюджетів територіальних громад. Озвучено така інформація,  що за січень-липень поточного року планові показники наповнення місцевих бюджетів виконано на 104,5 відсотків. Додатково громади залучили 161 мільйон фінансового ресурсу. Однак 18 територіальних громад не виконали планові показники наповнення бюджетів.

Зі слів керівника виконавчої влади Івано-Франківщини, сприяти вирішенню проблемних питань буде Офіс децентралізації, який діятиме при обласній державній адміністрації. Саме тут надаватиметься фахова методична та юридична допомога для громад.