ВЕЛИКОДНЯ МЕСА В РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОМУ КОСТЕЛІ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ ДІВИ МАРІЇ СЕЛИЩА ЛИСЕЦЬ

Новини 9 квітня 2023
У ніч на неділю, 9 квітня, римо-католики, протестанти та представники тих православних церков, які користуються григоріанським календарем, зустрічають одне з найбільших і шанованих християнських свят — Пасху Христову. Релігійна громада римсько-католицької церкви парафії Успіння Пресвятої Діви Марії селища Лисець Лисецької територіальної громади та усі християни, які святкуватимуть у цей день Воскресіння Христове, зібралася у суботу на Пасхальну вігілію під проводом настоятеля - отця Андрія Ремінця. Розпочалося богослужіння освяченням вогню багаття, розведеного біля храму, від якого священнослужитель запалив Великодню свічу – пасхал, що є символом світла і надії, які Бог подарував людству. Вже після цього святкова процесія вирушила до храму, де кожен вірянин із запаленими свічками став учасником молитовного дійства. Завершилася меса Великоднім вітанням священнослужителя та освяченням кошиків. Отець Андрій побажав усім, аби воскреслий Ісус обдарував кожного благодаттю та Великоднім миром, завершивши промову словами «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»  
Керівник Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, що відвідав Великодню месу римсько-католицької парафії, подякував Господу за ще один прожитий нелегкий рік страждань та переживань не лише за себе, своїх рідних та ближніх, а за кожного українця. Відтак закликав молитися за наших захисників та вірити у Збройні Сили України, аби рік став переможним. І вшановуючи християнські традицій з великою вірою та вдячністю Богу побажав присутнім у родинному колі відсвяткувати Воскресіння Христове. 
                                                   ***
Лисецька селищна рада вітає християн західного обряду, своїх партнерів із гміни Ленчица Республіки Польща зі світлим святом Пасхи - святом перемоги добра і світла над злом! Віримо, що і Україна теж переможе у цій війні! Нехай Господь оберігає всіх нас, захищає на полі бою українських захисників і захисниць та дарує їм мужність і свою благодать!