В ЛИСЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ПЕРЕБУВАЛИ ПАРТНЕРИ З ҐМІНИ ЛЕНЧИЦА

Новини 5 жовтня 2022

На запрошення керівництва Лисецької територіальної громади, упродовж трьох днів у Лисці з робочим візитом перебувала делегація з ґміни Ленчица Республіки Польща – партнера Лисецької територіальної громади. 

Зустріч із побратимами розпочалася у Лисецькій селищній раді офіційним прийомом польської делегації: війта Яцека Рогожіньского, депутата ради ґміни Ленчица Анджея Кшижаняка та представника державної пожежної служби Ленчицького повіту Арека Містшака. 

Як зазначає голова громади Анатолій Лущак, серед всіх іноземних делегацій, котрі упродовж цього року навідувалися до Лисецької територіальної громади, візит делегації з польської ґміни Ленчица став проявом не тільки справжньої дружби, але й довіри та віри в Україну! Попри усі ризики та інформаційні нагнітання в Європі партнери не побоялися і подолали відстань, щоби потиснути руку добрим друзям із Лисецької громади, привезти допомогу (для медичної установи передали обладнання, до подарованого партнерами у попередні роки службового пожежного автомобіля довезли гідравлічні ножиці необхідні для рятування життя людей, постраждалих у автопригодах) та разом із жителями громади та людьми із інших регіонів України, для котрих села нашої громади стали тимчасовою домівкою, стали учасниками Фестивалю єднання. 

В день від’їзду спільно із працівниками виконавчого апарату селищної ради представники дружньої нації вшанували хвилиною мовчання усіх українців, полеглих у боротьбі за волю та незалежність країни. Помолилися за душі жителів громади Романа Дубінського, Юрія Чижова, Миколи Волосянка та Олега Ваківа, що віддали найдорожче - свої життя у російсько-українській війні, поклали до їх могил квіти. 

«Коли багато людей нас запитують, чи не боялися ми приїхати до такої мужньої нації, хлопці та дівчата котрої проливають кров за нашу свободу, ствердно кажу: «Ні, не боялися», в останній день візиту підсумовує Яцек Рогожіньскі. - Бо такого приязного та щирого народу, представником якого є наш побратим Анатолій Лущак, немає в світі. Відтак почуваємося тут, як вдома. Ще раз дуже дякую за прийом і схиляю голову перед тими, хто бореться за нашу свободу».

Та щирість та дружба, яка розпочалася поміж нашими теренами від часу підписання угоди про співробітництво у січні 2019 року щоразу міцнішає завдяки нашим спільним візитам. І той факт, що найближчий західний сусід, став найкращим другом, покровителем та захисником для мільйонів українців, що утікли від війни на безпечну польську землю, вселяє надію на спільну перемогу над будь-якими загрозами!

Дивіться також відео на Ютуб-каналі Лисецької територіальної громади за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UC3UsAXlQjrL_gU80F-mjlvQ/featured.