УЖЕ ВП'ЯТЕ ДО ЛИСЦЯ ЗАВІТАЛИ ФЕЛЬДШЕРИ-ВОЛОНТЕРИ З ПОЛЬСЬКОГО МІСТА КОЛОБЖЕГ

Новини 5 січня 2023
Фельдшери Павел Марек, Ярослав Єдинак, Кшиштоф Вірчіньскі та Яцек Єжак з польського міста Колобжег, як ті добрі янголи, з’являються там, д е їх потребують. Від часу повномасштабного вторгнення чоловіки уже уп’яте доставляють до України гуманітарний вантаж, зібраний підприємцями, установами та мешканцями їх міста та повіту. Цьогорічний передріздвяний маршрут до міста Харкова проліг через Івано-Франківськ. Завітали польські волонтери і до нашої територіальної громади. Це вже п'ятий їх візит до Лисця (навесні минулого року вони одні з перших привезли гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб та медичне обладнання нашої лікарні).
В ці дні поляки разом із працівниками виконавчого апарату Лисецької селищної ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять наших співвітчизників, які віддали своє життя за  незалежність України. Очільник громади Анатолій Лущак подякував представникам сусідньої країни, котра направду в час біди стала найкращим другом, за підтримку та прихисток наших співвітчизників та привезену допомогу. 
Найщиріші емоції та заряд позитиву мужні чоловіки, котрі щодень надають невідкладну допомогу в своїй країні, а нині вирушають в далеку дорогу до потребуючих на схід України, отримали у Старолисецькому закладі дошкільної освіти «Малятко». Імпровізований передріздвяний концерт вихованців та працівників садочка розчулив волонтерів, які охоче побували в ролі Миколаїв та обдарували діток щедрими пакунками, повними подарунків та солодощів. Та найбільшим побажанням від сусідів для нас було якнайшвидше закінчення війни. 
"Ми були тут вже на 14 день війни, будемо допомагати до дня Перемоги", - переконують нас польські волонтери, котрі, вирушаючи 2 січня у п'яту гуманітарну поїздку, у себе на батьківщині оголосили збір речей першої необхідності для наступної допомоги українцям, постраждалим від війни. 
Тож разом до Перемоги!