У СТЕБНИКУ ВІДБУЛОСЯ ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКЕ СВЯТО «ВІЧНИЙ, ЯК НАРОД», ПРИСВЯЧЕНЕ 210-РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА

Новини 11 березня 2024
Аматори пісні та художнього слова, численні глядачі вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв, які ціною власного життя відстояли на полі бою державну незалежність та свободу, висловили співчуття родинам загиблих земляків. 
Літературно-мистецьке дійство розпочалося з виконання Любов’ю Грицак та бандуристкою, студенткою Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського Вікторією Говзан фрагменту з поеми «Причинна». Учасники вокального колективу «Стебничанка» та педагог-організатор Стебницької гімназії Мар’яна Удуд виконали низку пісень на слова Тараса Шевченка. Учні гімназії Ірина Бабінчук, Тетяна Феценець та Ірина Черниш пісенними та віршованими словами передали велич мистецького таланту Кобзаря, його місії пророка та пробудження українського народу.  
Благословенний Богом велет Слова й Духу, Тарас Шевченко засіяв у душу свого народу зерна національного самоусвідомлення, почуття гідності, людинолюбства, прагнення до волі, незалежності, єдності…   
Під час літературно-мистецького свята зібрали майже десять тисяч гривень на придбання автомобіля для підрозділу аеророзвідки, в якому служить уродженець Стебника Богдан Цап. Збір коштів триває.

Відео можна переглянути на YouTube-каналі Лисецької громади за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=0F3Sqnxo4xQ.