У ЛИСЕЦЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ЗАПРАЦЮЄ КАБІНЕТ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ “ДБАЮ ПРО СЕБЕ”

Новини 18 вересня 2023
Наприкінці тижня у Лисецькій селищній раді відбулася робоча зустріч голови Лисецької територіальної громади Анатолія Лущака та психологині Олександри Питлюк-Смеречинської з представницями Проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я” Ориною Децик та Марією Баран з питань створення кабінетів психологічної підтримки “Дбаю про себе”. 
Концепцію створення кабінетів психологічної підтримки “Дбаю про себе” представила координаторка у Івано-Франківській області з напряму “Психічне здоров'я” проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров'я” Марія Баран. 
За результатами зустрічі зроблено такі основні важливі акценти:
✅громада дбала та дбатиме про психічне здоров’я та психосоціальну підтримку жителів;
✅громада зацікавлена та співпрацюватиме з Проєктом “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я” задля використання можливості відкриття кабінетів психологічної підтримки “Дбаю про себе”;
✅для комплексного забезпечення психологічної підтримки жителів варто напрацювати цільову програму.
“Раді, що кабінети з психологічної підтримки “Дбаю про себе” можуть стати місцем, де жителі саме нашої громади зможуть покращити своє ментальне здоров’я. Спільно із зацікавленими сторонами ми формуватимемо простір, психологічного розвантаження в громаді”, – підсумував Анатолій Лущак.