У Лисецькій селищній раді провели навчальний семінар для працівників служб у справах дітей територіальних громад Івано-Франківського району

Новини 25 вересня 2024

У Лисецькій селищній раді провели навчальний семінар для працівників служб у справах дітей територіальних громад Івано-Франківського району

Організатори навчального семінару на тему «Захист житлових і майнових прав дитини» для працівників служб у справах дітей територіальних громад Івано-Франківського району запросили на цей захід експерта з питань захисту прав дітей Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Лілію Ткачук і головного спеціаліста територіального управління Національної соціальної сервісної служби Віталію Попович. Вони ознайомили учасників семінару з повноваженнями органів державної влади та місцевого самоврядування, основними функціями служб у справах дітей стосовно захисту житлових і майнових прав дитини.

У своєму вітальному слові заступник голови Івано-Франківської райдержадміністрації Олександр Попадинець відзначив важливість такого напрямку роботи служб у справах дітей, як захист житлових і майнових прав дитини, зауваживши, що в європейських країнах є різні підходи щодо цього питання. В Україні напрацьовується свій шлях, який спрямований на найповніше задоволення дитячих прав.

Лисецький селищний голова Анатолій Лущак привітав учасників навчального семінару і ознайомив, чим живе громада, які має перспективи. Окремо зупинився на роботі служби у справах дітей, інших структурних підрозділів селищної ради стосовно допомоги сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах, підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківських прав.

«Ми давно хотіли провести такий семінар, бо це дуже актуальна тема, особливо в час війни, – зазначив начальник служби в справах дітей Івано-Франківської райдержадміністрації Валерій Семків. – На сьогодні на територію Івано-Франківського району переїхало близько п’ятнадцяти тисяч дітей з окупованих територій, місць, де ведуться бойові дії, і потрібно захистити й зберегти їх майно».

Під час теоретичної та практичної частин семінару розглянуто питання, які є надзвичайно актуальними для працівників служб у справах дітей територіальних громад. Зокрема, порядок встановлення опіки над майном, ведення обліку та опису майна дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, взяття дітей на квартирний і соціальний квартирний обліки, підготовка органами опіки та піклування документів щодо надання дозволів на вчинення правочинів щодо нерухомого майна дитини.