У ЛИСЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ.

Новини 15 лютого 2024
35 років тому відбулося виведення радянських військ із Афганістану, що стало завершенням неоголошеної війни, в якій брали участь понад два десятки мешканців населених пунктів, котрі нині входять до Лисецької громади. Вони, ще юні хлопці, виконували військовий обов’язок, пройшовши жахливі випробування, а дехто й не повернувся живим додому. 
З нагоди 35-річчя завершення тієї війни та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в обласному центрі відбулося пам’ятне віче за загиблими військовослужбовцями. Присутні, а серед них були ветерани з Лисецької громади, помолилися за загиблих та поклали квіти до пам’ятника воїнам. 
Цього дня в Лисці настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ о. Федір Бойко відслужив панахиду за полеглими і померлими учасниками «афганської» війни – Василем Костюком, Богданом Ткачуком, Василем Скорим, Миколою Білогубкою, Володимиром Березовським, Ярославом Іваночком, Олександром Боднаром. 
Їх пам’ять ушанували в Лисецькій селищній раді. Керівник громади Анатолій Лущак подякував за мужність і стійкість учасникам бойових дій на території інших держав і всім, хто нині дає відсіч ворогові, захищаючи рідну землю, а серед них є й колишні воїни-«афганці». 
Слава Україні! Героям Слава!