У Лисці запрацював християнський табір «Веселі канікули з Богом»

Новини 21 серпня 2024

У Лисці при парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього та місцевому «Карітасі» запрацював християнський табір «Веселі канікули з Богом». Він проводиться вперше з початку великомасштабного російського вторгнення

Як розповів настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Федір Бойко, в таборі щодня займаються 60 хлопчиків і дівчаток – переважно з Лисця. Серед них є діти з багатодітних сімей, діти загиблих і зниклих безвісти воїнів, внутрішньо переміщених осіб. Мета таборування – християнське виховання, психологічне розвантаження, проведення відпочинку у дружньому середовищі, де діти, хай на деякий час, можуть забути про війну і поглибити знання з катехизму.

За словами о. Василя Скурчанського, помічника пароха парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього, соціального менеджера проєкту «Життєстійкість» Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я «Ти як?», розпорядок дня у таборі насичений: вранці – Служба Божа, Святе Причастя, проповідь, пристосована для дітей. Після сніданку проводяться квести, ігри, танці. По обіді – коротка катехизація по правдах віри, цікаві спортивні, ігрові заходи.

На другий день у гості до вихованців табору приїхали працівники місцевої пожежної охорони. Вогнеборці показали дітям своє спеціальне оснащення, розповіли, як воно працює, дозволили посидіти в кабіні пожежного автомобіля. Після цього були водні естафети. Дітей попередили, щоб вони взяли з собою змінний одяг. Було дуже весело, як кажуть, емоції перехлюпувалися через край. Змоклі, але задоволені хлопчаки та дівчатка змагалися, яка команда швидше наповнить ємності з водою, біжучи по зволоженій доріжці.

Батьки вихованців табору задоволені, як діти проводять дозвілля, й дякують його організаторам.