У ЛИСЦІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ГРОМАД

Новини 3 листопада 2022
Діяльність Всеукраїнської Асоціації громад під час війни та актуальні проблеми життєдіяльності громад Прикарпаття - ці та ряд інших питань стали ключовими у порядку денному зборів Івано-Франківського обласного відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад». Формат зібрання був змішаним, все ж таки більшість керівників тергромад краю – членів ВАГ - прибули другого листопада у Лисець. На збори під головуванням керівника обласного відділення ВАГ Лисецького селищного голови Анатолія Лущака завітав директор з розвитку – заступник виконавчого директора ВАГ Ігор Абрам’юк, в той час як виконавчий директор Іван Слободяник та голова ВАГ Володимир Кучма звернулися до прикарпатських керівників громад онлайн. Вони ознайомили із ключовими заходами під егідою Асоціації на наступні два місяці 2022 року. Серед всього, це розширення прямої комунікації та розбудова обласних відділень, створення комітету з питань життєдіяльності громад під час війни та подальша реалізація проекту «Згуртовані громади», а ще зустрічі, круглі столи та форуми. 
Керівники Асоціації донесли інформацію про ті законодавчі пріоритети та ключові законопроекти щодо повноцінного функціонування самоврядування в питаннях бюджетної, податкової та аграрної політики й земельних відносин. 
«Для нас, як керівників громад, такі зустрічі – нагода подискутувати, поділитися здобутками та спільно окреслити шляхи розв’язання першочергових проблем, котрі стали викликом для місцевого самоврядування, - наголошує Анатолій Лущак. – Позаяк, повномасштабна війна змусила тергомади працювати в нових умовах, коли допомога військовослужбовцям та терооборонівцям, підтримка внутрішньо переміщених осіб стали пріоритетними. В той же час, працювати над акумулюванням податків та зборів на першочергові потреби своїх населених пунктів, бо всі ми розуміємо, що від нашої спільної діяльності, згуртованості та єдності залежить наша майбутня перемога!»