У ЛИСЦІ ПІСЛЯ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ВІДКРИЛИ ПІДСТАНЦІЮ ЕКСТРЕНОЇ ДОПОМОГИ

Новини 26 квітня 2023
Відкриття та освячення 25 квітня приміщення підстанції «Лисець» Тисменицької станції комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» стало гарним дарунком місцевим фельдшерам до професійного свята – Дня працівників швидкої медичної допомоги, яке в Україні припадає на 28 квітня. 
Завітали на новосілля керівник КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Матейко, медичний директор КНП "ОКЦ ЕМД та МК" Ігор Бойчук, голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, виконуючий обов’язки генерального директора КНП «Лисецька лікарня» Зенон Макота в супроводі медичного директора Наталії Лучків.
 Священнослужителі церкви Воздвиження Чесного Хреста селища Лисець отці Федір Бойко та Василь Скурчанський освятили нові приміщення та поблагословили на добру працю медичний персонал. 
Звертаючись до колективу підстанції під керівництвом Ірини Гербут голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак зауважив, що оновлені та розширені приміщення, де працюватимуть фельдшери, це не лише практичність та зручність для пацієнтів, а й комфорт для всього персоналу, який перебуває на цілодобовому чергуванні та в разі потреби оперативно реагує на виклики та надає екстрену допомогу. Відтак селищна рада охоче підставила плече допомоги для облаштування просторих приміщень, скерувавши на ремонти кабінетів 724 тисячі гривень коштів платників податків громади.
Загалом на Лисецькій підстанції проведений капітальний ремонт трьох кабінетів, які надала в оренду місцевим фельдшерам КНП «Лисецька лікарня». Тут поміняні вікна та двері, облаштовано душову та санвузол, кімнату відпочинку водіїв, лікарська та склад медикаментів. В основному приміщенні швидкої проведено теж ремонти у кімнаті відпочинку фельдшерів, на кухні, облаштовано санвузол з душовою, відремонтовано кабінет старшого фельдшера Тисменицької станції ЕШМД. Проведено благоустрій прилеглої території, де за сприяння Мирона Матейка облаштовано альтанку. КНП «ОКЦ ЕМД та МК» посприяв із новими меблями. Долучилася до мебельного оснащення розширеного приміщення підстанції «Лисець» і депутат Івано-Франківської обласної ради Ярослава Гоголь. 
Довідково: Працюють на підстанції «Лисець» одна фельдшерська та одна лікарська бригади, котрі обслуговують 17 населених пунктів. Минулого року фельдшерськими бригадами здійснено більше дві тисячі виїздів. Каретами швидкої допомоги в Лисецьку лікарню госпіталізовано 450 людей.