У ДЕНЬ ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА – ДНЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ РАЗОМ ІЗ ПОЛЬСЬКИМИ ПОБРАТИМАМИ

Новини 11 грудня 2023
7 грудня ранкову апаратну нараду в Лисецькій селищній раді розпочали із хвилини мовчання за тими, кому ми завдячуємо розміреними робочими буднями. Власне після спільного виконання Державного гімну України, слова з котрого пророче відображають нашу сучасну історію про боротьбу за волю, голова Лисецької громади Анатолій Лущак подякував нашим захисникам. Вітаючи жіноцтво, котре в неофіційне державне свято – День української хустки - прикрасило себе цим атрибутом, подякував за збереження народних традицій, що є ознакою української самоідентичності. 
Ведучи мову про державне свято – День місцевого самоврядування, до котрого причетні всі управлінці в кожній територіальній громаді, очільник громади окреслив основні ознаки самоврядності: представництво інтересів територіальних громад та самостійне муніципальне управління задля забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню. Подякував колегам, підлеглим з виконавчого апарату, депутатського корпусу за конструктив та розуміння нашої спільної діяльності в умовах тривалого воєнного стану та терористичних вогневих атак. Позаяк саме інститут місцевого самоврядування став одним із ключових факторів спротиву агресії, єднання суспільства задля відновлення територіальної цілісності та здобуття Перемоги! Анатолій Лущак зупинився на викликах, які в цей відповідальний для долі країни постали перед територіальними громадами, про котрі разом з представниками різних регіонів України вів мову на найвищому державному рівні під час виїзного Правління Всеукраїнської асоціації громад, XVII Українського муніципального форуму «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України», Бучанського форуму «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція». Водночас закликав колег та підлеглих до розуміння нашої спільної загрози, а відтак діяльності територіальної громади задля підтримки Збройних сил України та якнайшвидшої перемоги над ворогом. 
Радий бути в цей професійне свято разом з українськими партнерами та особисто вітати побратимів із Днем місцевого самоврядування війт ґміни Ленчица Республіка Польща Яцек Роґожіньські, котрий декількома днями раніше вітав поважне зібрання керівників територіальних громад України під час XVII Українського муніципального форуму в Києві. Там побратим Лисецької територіальної громади на одній із панельних дискусій презентував досвід нашого співробітництва та партнерства, котрий в час війни тільки зміцнішав та на нашому шляху до Європейського Союзу є свідченням міжнародного партнерства та добросусідства.
Яцек Роґожіньські вручаючи спеціальну подяку з нагоди Дня місцевого самоврядування від себе та голови ради Влоджімєжа Стажинського побажав самоврядцям Лисецької територіальної громади наполегливості на цій надзвичайно важливій і відповідальній службі та успіхів у реалізації нових амбітних планів і намірів, щоби щоденні зусилля були помічені та оцінені, а місцева громада підтримувала ініціативи та охоче долучалися до розбудови кращого завтра!