СТАРОСТА СТАРОГО ЛИСЦЯ ТА ПОСІЧІ - ПРЕДСТАВНИК ГРОМАДИ НА XVI УКРАЇНСЬКОМУ МУНІЦИПАЛЬНОМУ ФОРУМІ

Новини 2 серпня 2021

Місцеве самоврядування з різних куточків України обговорювало найнагальніші  проблеми під час XVI муніципального форуму в Одесі.

Лисецьку територіальну громаду на цьому чисельному зібранні керівників громад, депутатів місцевих рад, представників центральних органів державної влади та парламентарів, міжнародних експертів, серед яких Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кілер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, представляв староста сіл Старий Лисець та Посіч Василь Турчин.

Нагальність таких зустрічей під егідою Асоціації міст України обумовлена тим, що перед самоврядуванням стоїть багато викликів,  відтак об'єднавши зусилля, краще відстоювати спільні проблеми. 

Перший день зібрання був Днем відкритого діалогу та місцевого врядування. Темою другого дня стала проблема енергоефективності. У заключний день форуму, названий Днем діалогу, вели мову про співпрацю територіальних громад та владної вертикалі. Власне представники громад бачать її у формі діалогу, де кожен висловлюючи свою позицію, буде почутим.