СТАРОЛИСЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ СТАВ ЗАТИШНИМ ТА ЕНЕРГООЩАДНИМ

Новини Освіта 11 січня 2022
Після новорічно-різдвяних канікул другий семестр навчального року педагогічний та учнівський колективи ліцею у Старому Лисці розпочнуть у затишнішому навчальному закладі, котрий до того ж ще стане енергоощадним.
«Навчальний заклад через старі дерев’яні вікна, навіть переведений на опалення дровами, почувався не надто затишно. Якщо по декотрих класних кімнатах силами батьківського активу навчальні приміщення отримали вікна з металопрофілю, то аби заклад, де здобувають середню освіту чотири сотні школярів, став направду енергоощадним потрібен був комплексний підхід, — запевняє голова Лисецької громади Анатолій Лущак. — Відтак ми, як орган місцевого самоврядування, звернулися до депутата Верховної Ради від нашого округу Ігоря Фріса. Щиро дякуємо, адже повна заміна віконних конструкцій у навчальних кабінетах, коридорах та підсобних приміщеннях, в тому числі у спортивному залі стала можливою завдяки коштам платників податків. Із третього траншу державної субвенції на соціально-економічний розвиток Лисецькій громаді профінансовано на ці потреби навчального закладу 1 мільйон 39 тисяч гривень». 
Фірма-підрядник завершила встановлення дев’яти десятків енергозберігаючих віконних конструкцій. Завдяки зекономленим коштам в результаті тендеру додатково буде встановлено нові вхідні двері у навчальному закладі. 
Та на цьому заходи з енергоефективності у громаді не завершилися. За кошти соцекономрозвитку придбані нові твердопаливні котли для навчальних закладів Лисця, Стебника та Старого Лисця.