СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ТА СПІВПРАЦЯ З РОБОТОДАВЦЯМИ ЩОДО ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ

Новини 23 вересня 2021

Семінар на дану тему з роботодавцями Лисецької селищної ради провели фахівці Тисменицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

«Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості та заробітної плати. І сьогодні вирішення питання зайнятості неможливе без тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями», - відкриваючи семінар зазначив голова Лисецької селищної ради Анатолій Лущак, раніше обраний головою Ради роботодавців при Тисменицькій районній філії.

Відтак обрана форма співпраці між представниками найманих працівників — з одного боку, роботодавцями та їх об'єднаннями — з другого, і державою та органами місцевого самоврядування — з третього, що виражається у взаємних консультаціях, переговорах і примирних процедурах на взаємоузгоджених принципах з метою дотримання прав та інтересів працівників, роботодавців і держави отримала назву соціальне партнерство. 

У ході семінару начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Тетяна Грєшнікова презентувала послуги та розповіла про електронні сервіси служби зайнятості, а також приділила увагу питанням стимулювання діяльності роботодавців до створення нових робочих місць шляхом щомісячної компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Проаналізувала вимоги трудового законодавства, наголосивши на недопустимості нелегальних трудових відносин із найманими працівниками, головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Оксана Острижнюк. 

Представник 

Головного Управління Пенсійного Фонду України в Івано-Франківській області - головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №13  Надія Рудик зазначила, що підприємства, установи організації та фізичні особи-підприємці повинні в обов’язковому порядку оформити трудові відносини з найманими працівниками, неухильно дотримуватись законодавчих вимог щодо укладання трудового договору.

Завершився семінар жвавою дискусією, де присутні отримали вичерпні відповіді на питання, які їх цікавили.