ЩЕДРИЙ МИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦЬ

Новини 21 грудня 2021
19 грудня християнський світ вшановує Святого Миколая, який з юних літ відзначався глибокою побожністю, піклувався про вбогих та нужденних, обравши згодом духовний сан, не чекав, щоб у нього просили допомоги, а сам шукав бідних, щоб їм допомогти. Відтак напередодні цього дня є традиція за прикладом Угодника Миколая обдаровувати тих, хто найбільше потребує нашої участі та допомоги. Аби в найочікуваніше свято кожна дитина, а особливо сирота, позбавлена батьківського піклування, з малозабезпеченої сім’ї, з обмеженими фізичними можливостями відчула турботу Святителя Миколая, Угоднику на допомогу прийшли помічники, які відзначаються великою любов’ю та турботою до ближнього. У Лисці до помешкань особливих діток разом із Миколаєм навідалися із гостинцями керівник служби у справах дітей селищної ради Наталія Данилюк та отець Федір, відтак окрім подарунків кожна дитина отримала священиче благословення. Миколаєві подарунки у Старому Лисці передавали староста сіл Старий Лисець та Посіч Василь Турчин та працівник служби у справах дітей Любов Бойко. Для стебницької малечі посланцем Миколая стала староста села Ірина Портецька.
Майже шість сотень солодких подарунків напередодні свята отримали 330 вихованців дитячих садків та дошкільних груп; 85 дітей учасників АТО та ООС; 86 діток з малозабезпечених та багатодітних родин; 71 військовослужбовець строкової служби військової частини 3072 НГУ.
Гостинці від Святого Миколая — ТОВ «Акріс-Захід» — отримали учні початкових класів ліцею та дошкільнятка Старого Лисця. 
Аби цьогорічний Миколай був щедрим долучилися: Лисецька селищна рада та платники податків територіальної громади; церкви Святого Миколая (отець Іван Бойко та жертводавці храму) та Собору Пресвятої Богородиці і Йосифа Обручника (отець Іван Шевчук), усі приватні підприємці Старого Лисця; отці Федір Бойко та Василь Скурчанський разом із парафіянами церкви Воздвиження Чесного Хреста, ТОВ «Торговий дім Горянка ІФ», підприємець Ігор Демкович із селища Лисець.
Дякуємо усім, хто поділився своєю любов’ю, добром і щедрістю душі з ближніми, ставши справжнім помічником Святого Миколая: в нелегкий час сотворив диво та повернув віру у свято!