П’ЯТЕРО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДЗНАЧЕНІ МЕДАЛЛЮ «ЛИЦАР БОЙОВОГО ЧИНУ»

Новини 7 грудня 2023
За мужність, відвагу та зразковість у несенні бойової служби спеціальними відзнаками Івано-Франківської обласної ради – медалями «Лицар бойового чину» нагороджені 
КУРІЙ Василь Федорович (Старий Лисець)
ЛУЩАК Петро Михайлович (Стебник)
ТАЦАКОВИЧ Юрій Йосипович (Лисець)
ТУРЧИН Василь Йосипович (Старий Лисець)
ЦІЦЮРА Степан Степанович (Лисець)
Вручення медалей «Лицар бойового чину» нашим мужнім захисникам пройшло в Лисецькій селищній раді шостого грудня, коли українці відзначають День Збройних Сил України, які є нашою гордістю, бо, як показали бойові дії останніх років, є нашим надійним захистом та порятунком від агресора. 
Голова громади Анатолій Лущак особисто подякував кожному краянину, який добровільно та по мобілізації став на захист української землі від ворога. Передаючи медалі родичам військовослужбовців, подякував бабусі, матерям, дружинам за патріотичне виховання, підтримку та молитву за кожного сина України, який з честю відважно виконує громадянський обов’язок з оборони країни. 
                                     ***
19 березня 2022 року одним із перших призваний по мобілізації до Збройних сил України 40-річний стебничанин Петро ЛУЩАК. 30 серпня 2022 року на Херсонщині внаслідок мінометного обстрілу отримав серйозну черепно-мозкову травму. Після тривалого лікування в госпіталях отримав інвалідність та перебуває на реабілітації. Нагороджений відзнакою міністра оборони – медаллю «За поранення». 
У вересні 2022 року до лав 75 батальйону 102 бригади територіальної оборони вступив житель Старого Лисця Василь КУРІЙ. У грудні 2022 року під час проходження бойової служби у Гуляйполі Запорізької області сержант отримав поранення передпліччя та руки. Перебуває на реабілітації. 
25 лютого 2022 року одним із перших призваний до лав 75 батальйону 102 бригади ТРО і відправлений для проходження служби безпосередньо в зону бойових дій на Запорізький напрямок житель селища Лисець Юрій ТАЦАКОВИЧ. Нагороджений медалями «За бойову звитягу», «Народжені війною» та «Срібним хрестом Народжені війною». 
25 лютого 2022 року добровільно мобілізувався до лав 75 батальйону 102 бригади ТРО житель Старого Лисця Василь ТУРЧИН. З червня до вересня 2022 року проходив службу безпосередньо в зоні бойових дій на Запорізькому напрямку. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я направлений для подальшого проходження військової служби  в пункт постійної дислокації батальйону. 
21-річний житель Лисця Степан ЦІЦЮРА, що на час повномасштабного вторгнення ніс службу за контрактом в роті протитанкових керованих ракет 10 окремої гірсько-штурмової бригади, виконував бойове завдання на білоруському кордоні. 29 лютого вирушив під Київ тримати оборону на міжнародній трасі Київ-Житомир спочатку в Макарові, згодом в Малині. Після відступу ворога з Київщини направився на Донеччину. Вже більше року разом із бригадівцями тримають оборону на Бахмутському напрямку. Рота протитанкових керованих ракет, в якій воює Степан від першого дня повномасштабного вторгнення, знищила понад шість десятків одиниць важкої ворожої техніки, безліч одиниць колісної техніки та ворожої піхоти. Нагороджений іменним годинником від командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та медаллю За відзнаку у службі від Оперативного командування Захід. 
Дякуємо нашим мужнім військовослужбовцям!