ПРОБАЦІЯ - БЕЗПЕЧНЕ СУСПІЛЬСТВО

Новини 30 червня 2021

29 червня 2021 року було підписано Меморандум про співпрацю між Державною установою «Центр пробації» в Івано-Франківській області та Лисецькою селищною радою.

«ПРОБАЦІЯ» - виконання в суспільстві покарань і заходів, передбачених законом і призначених правопорушнику. Вона передбачає широке коло видів діяльності і заходів виховного впливу, включаючи нагляд, контроль і надання допомоги, які спрямовані на залучення засудженого в громадське життя, а також на забезпечення безпеки суспільства.

Пробація працює в громаді з її членами, які перебувають у конфлікті із законом, та співпрацює з громадою задля підвищення безпеки суспільства.

Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення клієнтів пробації та попередження скоєння ними повторних кримінальних правопорушень.

За результатами підписаного Меморандуму, було досягнуто домовленостей щодо належної взаємодії та взаємообміну інформацією, подальшої співпраці з метою забезпечення клієнтів пробації робочими місцями, сприянні у мінімізації виявлених криміногенних потреб суб’єктів пробації.