ПРЕДСТАВНИКИ РІЗНИХ СФЕР ЖИТТЄЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГРОМАДИ НА ТРЕНІНГУ ПРОЄКТУ USAID ОКРЕСЛИЛИ ПРІОРИТЕТИ СИСТЕМИ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Новини 31 січня 2023
Наступним кроком Лисецької селищної ради в реалізації Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» став тренінг «Громадське здоров’я. Пріоритети розвитку системи громадського здоров’я в громадах».  
Оскільки Проєкт має декілька напрямків, серед яких: допомога в діяльності центрів контролю та профілактики хвороб, імунопрофілактика й сприяння охоплення вакцинацією населення та психічне здоров’я, то громаді-учаснику слід визначитися із пріоритетом та подати заявку для отриманню гранту. 
Відтак регіональна координаторка у Івано-Франківській області Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Орина Децик та  координаторка з психічного здоров’я у Івано-Франківській області Марія Баран на зустрічі із широкою аудиторію представників різних сфер життєзабезпечення громади: освітянами, медиками із КНП «Лисецька лікарня» та Першого добровольчого хірургічного шпиталю на базі хірургічного центру «БРАСС», громадськими активістами, священнослужителями, психологами, працівниками органів місцевого самоврядування визначалися із першочерговими пріоритетами системи громадського здоров’я для Лисецької громади. А перед тим присутні жваво обговорили та окреслили складові успішної територіальної громади та вели мову про індикатори громадського здоров’я. Методом «мозкового штурму» учасники тренінгу аргументували соціально-економічні, екологічні, поведінкові, біологічні/генетичні та медико-організаційні чинники громадського здоров’я. 
Напрацьована низка ідей та пріоритетних напрямків невдовзі будуть описані у проєкті. Жвавий інтерес та зацікавленість учасників тренінгу та самого очільника громади до даного заходу свідчення активних намірів та поступових дій у покращенні громадського здоров’я у населених пунктах Лисецької громади. Адже щасливою є тільки здорова людина, а відтак здорова громада запорука здорового майбутнього країни.

Відео на YouTube-каналі Лисецької громади: https://www.youtube.com/watch?v=jTy1aBU5GHM.