Представники Лисецької громади взяли участь у координаційній зустрічі щодо запуску роботи просторів психосоціальної підтримки «Дбаю про себе».

Новини 18 березня 2024
Цей захід відбувся в Києві за участі керівників проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», в рамках якого створюються простори «Дбаю про себе», його партнерів і команд шести територіальних громад, де невдовзі відкриються ці осередки надання психосоціальної підтримки. 
Після вітального слова керівниці програми PHS R&R, директорки ПАКТ в Україні Альони Герасимової, представлення команд і презентації їх доробків, представники громад разом із модератором Мартою Мельник обговорили різні аспекти організації просторів, побудови алгоритмів їх роботи, працювали над виконанням фаліситованих вправ.
«П’ятирічний проєкт, який фінансує USAID, спрямований на покращення послуг у сфері громадського здоров’я, – зазначила Альона Герасимова. – Ми раді співпрацювати з територіальними громадами щодо розширення послуг із психосоціальної підтримки, покращення психічного здоров’я».
За словами  Марти Мельник, у проєкті зі створення просторів «Дбаю про себе» беруть участь 16 громад з восьми регіонів України: «Робота просторів передбачає розширення доступу населення до послуг із психічного здоров’я, надання психосоціальної підтримки потребуючим людям, інформаційно-просвітницьку діяльність. Також ми працюємо над навчанням фахівців, вдосконаленням їх компетенції». 
«Протягом березня-квітня в шести громадах-учасниках проєкту відкриються простори «Дбаю про себе», – розповів Лисецький селищний голова Анатолій Лущак. – І дуже приємно, що перший з них, 20 березня, появиться саме в Лисці, на базі нашого Центру надання соціальних послуг. Ми направляли на відповідне навчання працівників селищної ради, фахівців соціальних служб, і вони ретельно підготувалися до цієї роботи. 
Потреба в розширенні надання послуг з психосоціальної підтримки є достатньо великою. Вона насамперед необхідна ветеранам війни, рідним загиблих військовослужбовців, переселенцям, яких чимало в нашій громаді, людям, котрі під час війни переживають стреси, відчувають неспокій і тривогу».