Прапор звивається стрімко у вись

Новини 23 серпня 2021

Прапор звивається стрімко у вись 

Синьо-жовтим мереживом долі,

В ньому мрії одвічні сплелись, 

В ньому щедрості неба і поля.


23 серпня українці вшановують національний символ - свій прапор. У цей день ознаменований Днем Державного прапора по всій країні: від найменшого її населеного пункту до величавої столиці здіймається гордо жовто-блакитне знамено, як символ незалежної держави.

У Лисецькій територіальній громаді церемонія підняття державного прапора зібрала на центральній площі селища працівників виконавчого комітету селищної ради, депутатський корпус, громадськість, іноземних гостей та військовослужбовців Національної Гвардії України.

Саме останнім надали почесне право виносу Державного Прапора.

Перед церемонією підняття український славень освятили окропленям свяченою водою священнослужителі Лисця отці Федір та Андрій із церкви Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ, капелан в/ч 3072 НГУ отець Володимир Гринишин. 

Право підняти знамено заслужено надали кращим учням Лисецького ліцею: 

Максимові Михайлинину, Назару Тиміву, Владиславові Федорчаку, Андрієві Федорчаку. 

А вже селищний голова Анатолій Лущак привітав громаду із величним днем, коли вшановуємо свій національний стяг. 

Патріотичними композиціями «Ми маємо свій гімн»,  «Україно, молюся за тебе», «Україна була, є і буде» у виконанні чоловічого вокального ансамблю завершилося  віче з нагоди Дня Державного прапора.

Довідково: На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня», – йдеться в Указі Президента України від 23.08.2004 № 987/2004.

У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.