ПРАЦІВНИКАМ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ДО ПРОФЕСІЙНОГО СВЯТА!

Новини 18 листопада 2023
Напередодні професійного свята як керівник Івано-Франківського  регіонального відділення Всеукраїнської асоціації громад Лисецький селищний голова Анатолій Лущак передав привітання департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації, від імені територіальних громад Прикарпаття подякував працівникам галузі за важливу і благородну місію. Підмітивши, що важливість та значущість професії аграрія особливо відчувається зараз, коли Україна переживає складні часи, і воєнні події відобразилися на кожному секторі економіки. А в цей неспокійний час надії покладаються саме на агрономів, хліборобів, тваринників та всіх, чиє життя пов’язане з сільським господарством. 
Сьогодні сільське господарство – найважливіша галузь, від якої залежить добробут нашої Лисецької територіальної громади. Забезпеченість продовольством, це достаток не тільки кожної нашої родини, особистого селянського господарства, фермера, підприємця, а й рівень підтримки усіх потребуючих. 
Задля розроблення механізмів підтримки малих виробників сільськогосподарської  продукції для сприяння їх конкурентоздатності, підвищення ефективності виробництва, розвитку рослинництва, тваринництва, бджільництва тощо, а відтак забезпечення ефективного використання земельних ресурсів громади, що сприятиме зростанню рівня життя та доходів жителів села на весні 2023 року Лисецька селищна рада прийняла Програму підтримки аграрного сектору та розвитку сільських територій Лисецької громади за пріоритетними напрямками на період до 2025 року. 
Хочемо повідомити жителів громади, що на крайньому засіданні сесії Лисецької селищної ради 9 листопада внесеними змінами до даної Програми передбачено відшкодування витрат сімейним фермам та особистим селянським господарствам за поголів’я худоби. За кожну голову приросту поголів’я корів молочного і м’ясного напряму продуктивності передбачені виплати в розмірі 5000 гривень. В такий спосіб маємо намір заохотити власників ОСГ, сімейних фермерських господарств до збереження та нарощення існуючого поголів’я худоби та покращення якості виробленої сільськогосподарської продукції.
Бажаємо кожній українській родині добробуту та миру, надійного оберегу, а нашим аграріям - мирного світлого неба над вашими урожайними нивами!
Світлини з фейсбук-ресурсу Івано-Франківської ОДА