ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗВІТУВАВ ПРО РОБОТУ.

Новини 24 жовтня 2023

19.10.2023 року поліцейським офіцером Лисецької громади підполковником поліції Ляцьким Романом Борисовичем на черговій сесії проведено звіт про результати роботи за дев’ять місяців 2023 року. Зокрема, було прозвітовано про забезпечення охорони громадського порядку та безпеки, кількість складених адміністративних протоколів, скерованих кримінальних проваджень до суду та інше. Так, протягом 9 місяців від мешканців громади на лінію «102» надійшло 302 дзвінків про кримінальні правопорушення та інші події. Протягом звітного періоду до єдиного реєстру досудового розслідування внесено відомості про 31 кримінальне провадження.

На території громади проживає - 3 раніше судимих осіб. На постійному рівні з раніше судимими особами проводиться профілактична робота, відвідування за місцем проживання, проведення профілактичних бесід.

Факти вчинення домашнього насильства та реагування на факти вчинення домашнього насильства проводиться на постійному рівні. На даний час в державі до фактів вчинення домашнього насильства та шляхи вирішення, попередження насильства ставляться досить серйозно. Проводяться тренінги, наради, різні публікації та багато чого іншого з метою попередження фактів домашнього насильства. В поліції на обліку перебуває - 25 кривдників, які вчинили домашнє насильство, та з якими проводиться профілактична робота, щоб попередити нові факти вчинення домашнього насильства.

На території громади проживає - 130 власників зброї. До власників зброї відносяться власники нарізної зброї, гладкоствольної, пристроїв для відстрілу гумових куль, комбінованої зброї. В даних власників є всі відповідні документи на право зберігання та носіння зброї. Нами періодично здійснюється перевірка власників зброї за місцем свого проживання, під час виявлення порушення зберігання зброї вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності, найбільш частішим порушення є - зброя поза сейфом, до якої мають доступ сторонні особи.

Перевірка сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Які основні проблеми в даних сім’ях- це зловживання алкоголем, невиконання батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства, крадіжки. Постійно проводиться робота по перевірці даних сімей, якщо виявляються порушення вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності, а вирішується складанням адміністративного протоколу та направленням його на суд для вирішення по суті порушення.

Присутні підтримали представника поліції запропоновані заходи щодо програми безпеки громади та запобігання вчиненню злочинів. Надано ряд пропозицій для ефективного розкриття злочинів та недопущення адміністративним правопорушенням.