ПІДТРИМКА ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЧЕРЕЗ СПОРТ

Новини 20 червня 2022
16 червня на майданчику із синтетичним покриттям Лисецького ліцею відбулася презентація спільного проєкту психологічної підтримки «ПОРУЧ» Міністерства освіти та науки України та Дитячого фонду ЮНІСЕФ, що має на меті через спорт допомогти переселеним дітям та молоді відновитися. 
Прикарпатську команду проєкту та першу групу учасників зустрічали на футбольному майданчику керівник Лисецької громади Анатолій Лущак, його заступник Іван Говера, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Лисецької селищної ради Світлана Шарабуряк, директор Лисецького ліцею Марія Солтан.  
Фахівці проєкту: а це представники Івано-Франківської обласної асоціації футболу (адміністратор проєкту ЮНІСЕФ «ПОРУЧ»  Микола Васильків та Олег Волосянко), психологи та медики-волонтери підготували надзвичайно насичену програму психосоціальної допомоги не тільки для дітей та молоді, які постраждали від війни, і тимчасово проживають у Лисецькій громаді,  але й для місцевої молоді, котра не зайнята у спортивних секціях.
Діти почергово позаймалися з психологом, потім на спортивному майданчику пограли у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розказали та продемонстрували, як себе вести у різних надзвичайних ситуаціях та надавати першу допомогу. Після активних ігор та психологічних вправ для відновлення сил діткам роздали корисні солодощі та подарунки. 
Такий формат роботи із психологічною підтримкою, арт-терапією, майстер-класами та активними спортивними заняттями, на думку ініціаторів «ПОРУЧ», сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів. 
Проєкт ЮНІСЕФ «ПОРУЧ» реалізовуватиметься упродовж шести наступних місяців, отож дітки та молодь Лисецької громади з нетерпінням очікуватимуть наступної зустрічі із командою «ПОРУЧ».