ОСНОВНІ ВИМОГИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГІГІЄНИ В КІБЕРПРОСТОРІ ТА ТИПОВІ ВИДИ ШАХРАЙСТВА Й ШЛЯХИ ЇХ УНИКНЕННЯ

Новини 22 листопада 2022
Основні вимоги вимоги інформаційної гігієни в кіберпросторі та типові види шахрайства  й шляхи їх уникнення стали предметом навчання, яке спочатку для працівників виконавчого апарату Лисецької селищної ради та пізніше вже для старшокласників Лисецького ліцею провели представники кіберполіції Івано-Франківщини. 
Під час зустрічі презентовано проєкт «MRIYA», який розроблено Департаментом Кіберполіції України та волонтерами України щодо протидії російським окупантам у медіа-просторі. “Кіберполіція України спільно з волонтерами та небайдужими громадянами перетворила проєкт у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіа-просторі. Найбільша сила нашої спільноти — це наші підписники та громадяни України завдяки Вам, ми успішно блокуємо та протидіємо російській агресії в Інтернеті”, - розповів старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Назар Клюфінський. 
Наголошуючи, що в час російської агресії кожен з нас має бути воїном на своєму фронті, а відтак кіберполіція запрошує для боротьби на інформаційному фронті і поповнити лави нашого кібервійська. Зокрема, фахівець з кібербезпеки розповів про роботу бота “Народний месник”, куди надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, військових, та «StopRussia|MRIYA», що перевіряє та блокує ресурси, які поширюють фейки та пропаганду.