ОЧІЛЬНИК ЛИСЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ - У СКЛАДІ ПРАВЛІННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ГРОМАД

Новини 30 липня 2021

Липень став надто активним для місцевого самоврядування цілої країни. Услід за зібранням представників тергромад в обласних центрах вже у столиці відбулися Загальні збори Всеукраїнської асоціації громад, котра послідовно реалізовує започаткований у 2019  році курс на своє серйозне інституційне зміцнення та реформування відповідно до викликів децентралізаційної реформи.  

Новим Головою Асоціації став Володимир Кучма, досвідчений очільник однієї з перших добровільно об’єднаних громад – Кіптівської сільської громади (Чернігівщина). Він змінив на посаді Миколу Фурсенка - багаторічного очільника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, яка трансформувалася у ВАГ. 

Зміни до Статуту передбачають утворення не тільки обласних, але ще й районних відділень Асоціації. Цим ВАГ демонструє твердий намір забезпечити своє представництво та постійну взаємодію з виконавчою владою не лише на регіональному, а й на районному рівні. 

До складу суттєво оновленого Правління обрано 39 лідерів ОМС, рекомендованих зборами обласних відділень. Відрадно, що багаторічний очільник Старолисецької сільської ради, а нині - голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак, котрий обраний керівником Івано-Франківського обласного відділення ВАГ, рішенням Зборів увійшов до складу Правління ВАГ. 

Виконавчу дирекцію Асоціації очолив Іван Слободяник, який на цій посаді замінив Миколу Поєдинка. 

На Загальних зборах обговорено також план дій Асоціації на найближчу перспективу. 

У підсумку збори підтвердили твердий курс ВАГ на впровадження організаційних інновацій, спрямованих на підвищення демократичності та рівня залученості членів до діяльності Асоціації. Максимально чітко задекларовано фокусування ВАГ на питаннях сільського розвитку, на взаємодію з бізнесом, насамперед аграрним, та бізнес-об’єднаннями.

Наступні Загальні збори Асоціації, які вирішено провести у грудні, за своїм змістом будуть стратегічними. На них буде затверджено нову Стратегію ВАГ, продемонстровано нові партнерства та нові можливості і сервіси Асоціації для своїх членів – все те, що потрібно для розвитку громад, на яких лежить відповідальність за долю нового українського села.