ОЧІЛЬНИК ГРОМАДИ ТА КЕРІВНИК ЦНАП — УЧАСНИКИ ФОРУМУ «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ. СЕРВІС. ЦНАП»

Новини 16 грудня 2021
Щоби поширити кращі практики надання адміністративних послуг та обговорити перспективи реформування системи надання адмінпослуг, Івано-Франківська обласна державна адміністрація та Коломийська міська рада за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та Програми доступності послуг в Україні «PROSTO» зорганізували форум «Децентралізація. Сервіс. ЦНАП». 16 грудня місто Коломия стало майданчиком, де обговорювали розвиток системи надання адміністративних послуг. Адже зі стартом реформи децентралізації в плані наближення послуг до громадян цю функцію в територіальних громадах взяли на себе Центри надання адміністративних послуг. Відтак їх якісна та злагоджена робота — це успішний приклад реформування місцевого самоврядування. 
Спікерами виступили як представники Міністерства цифрової трансформації, так і практики реалізації «точок доступу» до послуг у територіальних громадах країни та Прикарпаття зокрема, що є лідером за кількістю створених ЦНАПів. 
Корисним став форум для представників Лисецької територіальної громади: очільника Анатолія Лущака та начальника ЦНАП селищної ради Ірини Гутич. «Установа в громаді працює всього рік, проте постійно розширюємо перелік державних послуг як для фізичних, так і юридичних осіб. Сьогоднішня зустріч продемонструвала кращі напрацювання колег із інших громад Прикарпаття, які ми запроваджуватимемо у себе, бо понад усе, прагнемо, аби у місцевому ЦНАПі жителі кожного населеного пункту нашої громади змогли отримати доступні та якісні послуги», — розповіла Ірина Гутич. 
В свою чергу очільник громади запевнив, що на часі — осучаснення умов праці фахівців та утворення ЦНАПу нової формації — «Центру Дія», де окрім адміністративних послуг, можна отримати консультації щодо онлайн-послуг та бізнесу, комп'ютери із доступом до інтернету, комунальні послуги та безоплатну правову допомогу.