ОБЛАШТУВАННЯ ПРИЯЗНОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Новини 11 січня 2023
Проєкт з такою назвою впроваджуватиметься на базі Лисецької територіальної громади громадською організацією «Агенція розвитку громад Богородчанського району» за фінансової підтримки Карпатського фонду та Foundation de France в рамках Проєкту підтримки надання сталих соціальних послуг для внутрішньо переміщених осіб в Західній Україні. 
Вступна конференція, що відбулася 10 січня у Лисецькій селищній раді за участю зазначених організаторів й партнерів: Лисецької селищної ради та комунального некомерційного підприємства «Лисецька лікарня, окреслила основні заходи обраної громадою ініціативи. 
Лисецький селищний голова Анатолій Лущак у вступному слові підмітив, що від часу повномасштабного вторгнення Лисецька тергромада прийняла понад тисячу переселенців, майже три сотні з котрих залишилися з родинами на проживання у населених пунктах громади та перебувають на лікуванні у КНП «Лисецька лікарня». Власне задля облаштування місця перебування та лікування одиноких літніх людей, релокованих із зони бойових дій, благодійний фонд «Наш сокіл» за підтримки доброчинців та селищної ради здійснив реконструкцію недіючого приміщення колишньої поліклініки під відділення для надання паліативної допомоги. Реалізація проєкту «Облаштування приязного простору для внутрішньо переміщених осіб» дозволить селищній раді закупити необхідне обладнання та речі першої необхідності, аби нове відділення нашої лікарні якомога швидше стало місцем прихистку літніх людей. 
Зокрема ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» (голова Тарас Рашкевич) візьме на себе придбання обладнання та інвентаря (постільна білизна, теплі ковдри, жіночі халати, чоловічі піжами, індукційні плити, телевізори), Лисецька селищна рада за бюджетні кошти придбає нержавіючі набори посуду для харчування, візки для перевезення їжі, подушки. 
Так спільними зусиллями потребуючі сторонньої допомоги літні люди у новому відділенні отримають постійний нагляд та професійний медичний догляд, а разом з цим – старість у комфортних умовах.