Не стань жертвою торгівлі людьми

Новини 30 липня 2021

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

До відзначення 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Лисецькій селищній раді проведено інформаційно-просвітницькі заходи, метою яких було інформування про сучасні прояви торгівлі людьми, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення громадянами гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

28 липня службою у справах дітей проведена роз’яснювальна робота з прийомними батьками щодо попередження ризиків торгівлі людьми, основних способів втягнення дітей у торгівлю людьми, 28-29 липня соціальними робітниками проведена вулична акція «Не стань жертвою торгівлі людьми» та бесіда «Як не стати жертвою торгівлі людьми» з безробітними громадянами, з метою звернути увагу на те, що потрібно зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких, які приймають запрошення на роботу за кордоном, від небажаних наслідків.