МИ ВИСТОЯЛИ, А ВІДТАК - ПЕРЕМОЖЕМО!

Новини 24 лютого 2023
Лютий для нинішнього покоління українців став чи не найтрагічнішим та знаковим на пам’ятні дати місяцем в році. Вшанування історичних подій та дат, формування зв’язків з рідною землею, рідною мовою, народними традиціями, звичаями та культурою є джерелом патріотизму для нашого молодого покоління.  
16 лютого в навчальних закладах територіальної громади педагоги, учнівська молодь та дошкільнята відзначили День єднання. Запроваджене напередодні повномасштабного вторгнення Указом Президента України нове свято саме задля того, щоби підняти дух та зменшити психологічний тиск в суспільстві. В Лисецькому ліцеї в цей день не тільки поєднували важливі нам жовто-блакитні кольори, але і робили важливу справу: обереги-браслети для військових, підготувавши про це відеоролик. Відеопрезентаціями до Дня єднання рясніла стрічка фейсбук-сторінки ліцею Старого Лисця. Гімназисти Стебника у цей день продемонстрували свій патріотизм та повагу до національної символіки. 
20 лютого в навчальних закладах згадали про подвиг учасників Революції Гідності 2013-2014 років та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – українців, які загинули 9 років тому в центрі Києва, виборюючи право жити у вільній європейській державі. В Лисецькому ліцеї проведено лінійку та години спілкування. Тематичні уроки відбулися у Старолисецькому ліцеї, а завершила тиждень академія (вечір) вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та Захисників України «Ангели, що тримають небо».
На вшанування Небесної Сотні – перших героїв російсько-української війни на деревах Стебницької гімназії затріпотіли на вітрі виготовлені учнями та вчителями ангелики та сердечка.
19 лютого у День Державного Герба України в навчальних закладах вели мову про історію тризуба як українського герба. Бо, обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень.
У Міжнародний День рідної мови, 21 лютого, учнівство та педагоги осмислили, якою важливою зброєю є рідна мова, бо є ключем до духовної свободи. До тематичних уроків та заходів у ліцеях громади доповненням став конкурс «Рідна мова» у Стебницькій гімназії. 
Ми наблизилися до дня 24 лютого, коли виповнюється 365 днів від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Напад став кульмінацією загарбницької війни, яку московія розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році. Хоча за рекомендацією Міністерства освіти та науки України з метою убезпечення життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку повномасштабної війни росії проти України з 22 по 24 лютого навчальний процес здійснюватиметься у дистанційному форматі, наше учнівство та вчительство тематичними заходами торкнеться цієї трагічної дати, яка нас змінила: навчила єдності, додала ще більшої любові, наснаги та патріотизму. 
Минулоріч ми об’єдналися на тлі військової загрози, завдяки нашій згуртованості ми рік стійко відстоюємо свою країну, та завдяки єднанню нашої нації та друзів-партнерів, що так само, як і ми, прагнуть миру, ми переможемо. Бо за рік, що минув від повномасштабного вторгнення, український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом. Зараз ствердно переконуємо: «Ми вистояли, а відтак – переможемо!»