Лисецьку селищну раду відвідала делегація громади-партнера з Рівненщини

Новини 23 березня 2024

Гостей у першу чергу цікавила діяльність житлово-комунальних підприємств і соціальних служб.

Три роки тому Лисецька та Великоомелянська територіальні громади уклали угоду про партнерство й обмінювалися досвідом роботи. Цього разу гостей із Рівненщини цікавило насамперед, як організована діяльність житлово-комунальних підприємств у Лисці та Старому Лисці, заходи з енергоефективності. Адже тут майже у всіх комунальних установах встановлені твердопаливні котли, сировину для яких заготовляють місцеві комунальники під час розчищення узбіч від чагарників, зрізання сухих дерев. Крім того, в Старому Лисці працює лінія з виготовлення паливних брикетів, котрі теж використовуються для опалення шкіл, лікарні, будинку культури, дитячих садків та інших об’єктів. У підсумку – під час опалювального сезону громада економить значні кошти, що йдуть на її розвиток.

Делегація Великомелянської громади побувала в комунальній лікарні, де торік відкрили відділення стаціонарної паліативної допомоги, фізичної та реабілітаційної медицини, ознайомилася з діяльністю місцевої пожежної охорони. Гості побачили в роботі недавно придбаний в Польщі сміттєвоз, який того дня перший раз виїхав для збирання та вивезення твердих побутових відходів.

Рівненців також цікавила діяльність соціальних служб Лисецької громади, зокрема, ЦНАПу, де незабаром громадяни зможуть замовити послуги з реєстрації транспортних засобів, виготовлення закордонних паспортів, посвідчень водія. Буквально за кілька днів до приїзду гостей у Лисці відкрився перший в Україні простір з надання психосоціальної підтримки «Дбаю про себе».

«Приємно вражені ефективною роботою місцевих житлово-комунальних підприємств, – сказала голова Великоомелянської сільської ради Алла Карпюк. – Багато чого з побаченого постараємося реалізувати в себе.

На високому рівні тут налагоджена робота соціальних служб. Ми отримали гарний позитивний досвід, обмінялися думками, в тому числі, із застосування норм чинного законодавства.

Дуже цікава й корисна була зустріч. Тут працюють фахові, підготовлені люди, кожен працівник на своєму місці. Хочу побажати нашим лисецьким колегам подальшого розвитку і запрошуємо до себе, на терени Великоомелянської територіальної громади».

«Щиро радий, що наша громада має ці напрацювання, може ними поділитися з партнерами, – зазначив Лисецький селищний голова Анатолій Лущак. – Такі зустрічі, співпраця між громадами дуже важливі й необхідні, бо, на мою думку, тільки через єдність громад різних регіонів можемо мати міцну державу. І чим ефективніше місцеве самоврядування – тим сильніша, стійкіша Україна».

Відео на  YouTube-каналі Лисецької громади: https://www.youtube.com/watch?v=lhxK0BS5lcc.