ЛИСЕЦЬКУ ГРОМАДУ ВІДВІДАВ ПОСОЛ ЛАТВІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ТА ЗАСТУПНИЦЯ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Новини 8 жовтня 2022
Під час робочого візиту до Лисецької громади заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко ознайомилася із умовами проживання та перебування внутрішньо переміщених осіб. Разом із очільником громади Анатолієм Лущаком представниця виконавчої влади у супроводі Надзвичайного та повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса Кляви, що задля вивчення нагальних потреб переселенців перебував у ці дні на Прикарпатті, завітали до Шелтеру святої Ольги. Серед усіх прихистків цей особливий, позаяк у цьому затишному приміщенні знайшли захист не тільки переселенки з дітьми, але й жінки, котрі зазнали домашнього насильства. 
Завітавши до реконструйованого приміщення недіючої колишньої поліклініки, де за підтримки благодійних організацій завершуються ремонтні роботи, гості пересвідчилися, що літні особи з числа внутрішньо переміщених осіб  вже незабаром матимуть ще одне затишне місце для перебування та отримання соціальної, психологічної й медичної допомоги. 
Нагодувати, допомогти у щоденних потребах та підтримати морально – таке завдання Центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, що розгорнутий у Лисецькому осередку благодійного фонду «Карітас» при церкві Воздвиження Чесного Хреста. 
Наша територіальна громада, котра від початку війни прихистила майже тисячу співвітчизників із регіонів, де велися активні бойові дії, стала другою домівкою для майже трьох сотень, котрі залишилися тут на постійне проживання. Відтак облаштування соціальних закладів для прихистку людей зі східних областей та інтеграція даної категорії громадян на постійному контролі місцевої влади та волонтерів, котрі опікуються постраждалими від війни людьми поважного віку. 
На згадку про нашу громаду почесні гості отримали сувеніри та історичне видання.