ЛИСЕЦЬКУ ГРОМАДУ ВІДВІДАЛА ПРЕДСТАВНИК УПОВНОВАЖЕНОГО З ПРАВ ГРОМАДЯН, ПОСТРАЖДАЛИХ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Новини 27 жовтня 2022
Візит до Лисецької територіальної громади Представника Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України Ольги Алтуніної відбувся в рамках робочого візиту на Івано-Франківщину. Гостю цікавили умови проживання та перебування внутрішньо переміщених осіб, які наразі залишилися на постійне проживання у нашій громаді та перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров’я. 
Власне із відвідин громадян, переміщених із зони активних бойових дій, а нині пацієнтів КНП «Лисецька лікарня» у супроводі заступниці голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмили Сірко омбудсман розпочала знайомство із нашою громадою. Екскурсію закладом провели очільник тергромади Анатолій Лущак та виконуючий обов’язки генерального директора медичного закладу Зенон Макота. Присутні оцінили стан готовності приміщення майбутнього відділення паліативної допомоги, де невдовзі лікуватимуться громадяни поважного віку. 
Побачили також умови проживання жінок та дітей, які знайшли прихисток у Шелтері святої Ольги. 
На правах господаря привітав гостей у нещодавно відкритому парафіяльному будинку парох церкви Воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Федір Бойко. В одному приміщенні тут функціонують і осередок Карітасу, і парафіяльна трапезна, і центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.
Поспілкувалася омбудсман і з проживаючими у Старолисецькому закладі дошкільної освіти «Малятко», котрий від перших тижнів повномасштабного вторгнення став другою домівкою для переселенців. До слова, упродовж восьми місяців війни Лисецька громада прихистила понад тисячу співвітчизників, а для трьох сотень, які залишилися тут на проживання, стала другою домівкою. 
На згадку про прикарпатську громаду до столиці гостя повезе грунтовне історичне видання, яке запрезентував у селищній раді Ользі Алтуніній керівник Лисецької громади Анатолій Лущак. 
Фото Миколи Мацюка