ЛИСЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА СПІВПРАЦЮВАТИМЕ ІЗ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ ТЕХНІЧНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ НАФТИ І ГАЗУ

Новини 11 лютого 2022
10 лютого очільник Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак та ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Євстахій Крижанівський уклали договір про співпрацю. Підписи під аналогічними договорами поставили голови 27 територіальних громад Івано-Франківщини, двох громад із Закарпатської області та однієї зі Львівщини. 
Підписання договорів поміж органами місцевого самоврядування та навчальним закладом відбулося в рамках діалогу-зустрічі «Співпраця влади, науки та місцевого самоврядування» за участі керівництва Івано-Франківської обласної ради, Агенції розвитку територіальних громад Прикарпаття, очільників органів місцевого самоврядування, ректорату, директорів інститутів і завідувачів кафедр університету. Мета зустрічі – об’єднати зусилля науки, влади та громади задля пошуку нових шляхів розвитку регіону.
Представники ОМС ознайомилися із потужностями передового в країні вишу. Гості відвідали Інноваційно-виставковий комплекс, Геологічний музей та спортивний комплекс вишу.
Університет та органи місцевого самоврядування задекларували співпрацю в галузі навчальної, інноваційної, наукової, спортивно-масової роботи для покращення забезпечення теоретичної та практичної підготовки студентів Івано-Франківського НТУНГ, а також участь в організації соціально-економічного та культурного розвитку територіально громади. 
В межах договору працівників університету залучатимуть до розроблення програм розвитку громад у сферах економіки, енергетики, культури та туризму, а студентів — до покращення їхніх практичних навичок. Зокрема вищий навчальний заклад забезпечуватиме органи місцевого самоврядування випускниками за такими спеціальностями: землеустрій та кадастр, туризм, екологія,  комп’ютерна інженерія, публічне управління та адміністрування, документознавство та інформаційна діяльність. Окрім всього, студенти проходитимуть практику на базі територіальних громад краю. 
Сторони зобов’язуються також брати участь в організації та проведенні семінарів та круглих столів навчальних закладів усіх рівнів, у підвищенні кваліфікації та професійної діяльності працівників органів місцевого самоврядування.  
Відео події — на Ютуб-каналі Лисецької територіальної громади за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=bZailFp5kcQ