ЛИСЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА УКЛАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ «ЖОВТО-БЛАКИТНІ КРИЛА»

Новини 5 травня 2023
4 травня для підписання документу про співпрацю до Лисецької селищної ради завітав із командою співзасновник благодійної організації «Благодійний Фонд «Жовто-Блакитні Крила/Yellow-Blue Wings» та регіональний менеджер по проектам направленим на підтримку ВПО Олексій Симонов. 
Керівник громади Анатолій Лущак привітав гостей та запевнив у зусебічній підтримці їх ініціатив на території громади, що стала надійним прихистком для внутрішньої переміщених родин, де облаштовані шелтери для даної категорії людей та жінок із дітьми, котрі постраждали від домашнього насильства.  
В свою чергу благодійна організація «БФ «Жовто-Блакитні Крила», котра після початку війни переїхала до Івано-Франківська із Вишгорода, має намір допомагати постраждалим від війни та найбільш незахищеним дітям зняти соціальну напругу та соціалізуватися. За підтримки Гуманітарного фонду для України Західноукраїнський консорціум захисту дітей, до складу котрого входять три організації «Terre des hommes-Україна», БФ «Посмішка Юа» та БФ «Жовто-Блакитні Крила», реалізовують проєкт «Посилення захисту внутрішньо переміщених дітей, найбільш незахищених дівчат та хлопців в Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Закарпатській областях України». 
Відтак після офіціозу гості у супроводі представників служби у справах дітей Лисецької селищної ради Наталії Данилюк та Любові Бойко перемістилися на спортивний майданчик Лисецького ліцею. 
Мобільна бригада фонду у складі якої спеціально підготовлені педагоги та психологи надавали юним жителям громади психосоціальну допомогу. Фасилітатори в ігровій формі допомагали дітям знімати напругу, грали в ігри спрямовані на виявлення не лідерських якостей, а на групову підтримку один одного. Було людно, весело та пізнавально.  
Як повідомив Олексій Симонов, проєкт працюватиме декілька наступних місяців, упродовж яких фахівці навідуватимуться у громаду, аби якомога більше дітей отримали психосоціальну допомогу, а місцевий заклад освіти має шанс подати до них заявку на облаштування простору дружнього для дітей. Сподіваємося, що донори розглянуть заявку і наша невеличка громада отримає таку локацію. Бо фахівці фонду зможуть частіше сюди приїжджати, а відтак найбільш потребуючі дітки не тільки з родин ВПО, а кризових сімей, тих, хто опинився у важких життєвих обставинах, зможуть отримати тут допомогу.