ЛИСЕЦЬКА ГРОМАДА ПРИСТУПИЛА ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ

Новини 17 серпня 2021

16 серпня розпочалася реалізація проєктів-переможців Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що проводила Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями.

Того дня заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій та виконавчий директор Асоціації "Єврорегіон Карпати - Україна" Галина Литвин вручили 11 переможцям сертифікати, заразом їх представники підписали грантові договори на реалізацію проєктів. 

Серед них Лисецька громада з проєктом «Портативний УЗД апарат – новий інструмент діагностичного обстеження легень пацієнтів із COVID-19 у КНП «Лисецька лікарня».

Зі слів очільника громади Анатолія Лущака, обираючи пріоритет для проєкту, тема не заставила себе довго шукати. Позаяк світ та наша країна другий рік протистоять світовій пандемії, спричиненій захворюванням на СOVID-19, то від правильної діагностики легень залежить спосіб надання допомоги пацієнтам. Відтак вирішили допомогти медикам у придбанні необхідного діагностичного обладнання. 

Підписами на грантових договорах громади Прикарпаття задокументували свою готовність втілювати переможні ідеї, а Асоціація “Єврорегіон Карпати – Україна” в свою чергу, як організатор Конкурсу, забезпечить фінансування проєктів-переможців та належний моніторинг діяльності в межах проєктів.


Проєкт «Портативний УЗД апарат – новий інструмент діагностичного обстеження легень пацієнтів із COVID-19 у КНП «Лисецька лікарня» буде реалізовано в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» в межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та фінансується за кошти державного бюджету, отримані від Європейського Союзу на фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.